som un col·legi dins d’una societat musical

Som l’únic Centre Integrat d’Ensenyament Musical (CIEM) finançat de tota la Comunitat Valenciana. I això què és?. Bé, si pensem que som un col·legi dins d’una societat musical, és fàcil arribar a la conclusió de que la música ha d’estar molt present en la nostra educació, i d’aquesta manera es plasma en les diferents etapes del centre.

TEAM CIEM

PROFESSORS DEL CENTRE INTEGRAT

  LLENGUATGE MUSICAL:   Tània Capella Novejarque

  COR: Virginia Agustí Núñez  i Adela Bayarri Cuenca

  CONJUNT: Víctor M. Royo Veses

                      Mª Carmen Galduf Cerezo

  CLARINET:   Víctor M. Royo Veses

  TROMBÓ, TUBA I BOMBARDÍ:  

               Pablo Javier Fernández Teruel

  TROMPETA I TROMPA:   Eloy Vidal Vialcanet

  FLAUTA:   Jose Miguel Maqueda Aliaga

  PIANO:   Virginia Agustí Núñez

  VIOLÍ I VIOLA:   Mª Carmen Galduf Cerezo

  VIOLONCEL I CONTRABAIX:   Adela Bayarri Cuenca

  SAXOFÓ:   Salvador Aras Soler

metodologia musical pionera “El Mètode Gabou”

Pel que fa a infantil, trobem la música en forma de cançons i danses sempre des d’un punt de partida proper al context que rodeja als xiquets i com no mitjançant jocs. Per altra banda,  estem impartint una metodologia musical pionera “ El Mètode Gabou” mitjançant la qual els nostres alumnes d’infantil gaudeixen i aprenen  de la música.

 els alumnes trien un instrument dels 11 que oferim

A primària, els xiquets disposen d’una hora setmanal de música on mitjançant cançons, danses, jocs i moltes altres activitats explorem les qualitats del so i la música i s’acosten d’una manera familiar,a través del llenguatge no convencional,  al que després serà saber llegir i interpretar música.

En segon de primària els nostres alumnes realitzen una prova, els resultats de la qual determinen l’elecció d’instrument. Així doncs, passen a tercer de primària havent triat un instrument dels 11 que oferim al centre ( violí, viola,  violoncel, piano, flauta, clarinet, trompeta, trompa, trombó, bombardí  i tuba) i és en aquest curs, on comencen el que s’anomena pròpiament “El Centre Integrat”, cursant així llenguatge musical i  cor dins de l’horari lectiu i una hora d’instrument fora de l’horari curricular. Així  ho fan fins a cinquè de primària, curs en el qual  s’afegeix també dins l’horari lectiu una altra hora corresponent a l’assignatura d’orquestra.

 el títol del grau elemental de música

Quan els xiquets acaben sisè, l’últim curs de l’etapa de primària,  adquireixen el títol del grau elemental de música i els alumnes que així ho desitgen poden realitzar la prova d’accés a les ensenyances professionals de música en el conservatori que consideren oportú continuant així amb la seua carrera professional.

ensenyament de qualitat amb la música

És així com des del nostre centre a través de l’educació musical eduquem i formem al nostre alumnat en valors representatius d’aquesta matèria com són el treball en grup, la disciplina i el respecte, contribuint així al desenvolupament integral dels xiquets.

Gaudim d’un ensenyament de qualitat amb la música com a tret diferenciador.

 aquestes ensenyances són totalment gratuïtes

Cal puntualitzar que aquestes ensenyances són totalment gratuïtes i formen part del nostre projecte per a tots els alumnes, els quals poden gaudir,entre altres,de classes grupals d’orquestra i cor preparant diverses cançons i projectes que després interpreten en actes com les nostres benvolgudes audicions, cantates, la trobada musical, concerts, musicals i com no, formant part de les nostres agrupacions com són la bandeta, l’orquestra, la banda  i el cor de veus blanques, en la qual participen els xiquets des dels 4 anys.

En l’ensenyament secundari, encara que “El Centre Integrat”  ja no te cabuda en l’horari lectiu, els nostres alumnes continuen estudiant música al centre  i tenen l’opció de continuar gaudint de la mateixa mitjançant la col·laboració en les diferents agrupacions abans esmentades i, com no, en els nombrosos actes, de manera voluntària.

Centre Integrat d’Educació Musical. CIEM